Nu för tiden har många länder runtom i världen någon form av etablerade jultraditioner, men som med så mycket annat skiljer sig detaljerna åt från land till land. I dagens blogginlägg har vi samlat exempel på jultraditioner från olika delar av världen. Vem vet – kanske blir du inspirerad att inkludera någon av dessa i ditt eget julfirande? Ljus i mörkret – Sverige Lucia, som infaller den 13 december, har firats i över 400 år – och ingen gör det…
Förra veckan slutförde och publicerade vi en stor uppgradering av vårt spanska studiematerial. De nya grundkurserna har utvecklats särskilt med resenärers behov i åtanke. Vi har försökt ta fram övningar vars ord och fraser anknyter till situationer som kan uppstå på flygplatsen, i taxin, på restaurangen eller i andra praktiska resesituationer. Innan vi gav våra användare tillgång till det nya kurspaketet – vilket för övrigt är en ständig höjdpunkt i vårt arbete – testade vi kurserna här på kontoret.…
Vintern i Norden kan vara lång och svår, men danskarna och svenskarna har hittat egna sätt på vilka de kan göra dem bekväma eller till och med njutbara – och vi har tagit reda på deras hemligheter. I Danmark möter man vintern med ett leende, mycket tack vare hygge. Hygge är ett danskt koncept som löst kan översättas till att njuta av atmosfären, det trevliga sällskapet och stunden. Med hygge avses att inte låta mörkret vinna, utan att se det som…
Anledningen till att minnet och studierna går hand i hand är att hjärnan använder gammal kunskap för att bearbeta ny information. Och som du säkert vet är minnet uppdelat i två delar: korttidsminnet och långtidsminnet. Korttidsminnet hanterar all ny information vår hjärna samlar på sig. Dock kan det enbart hålla kvar denna information i ungefär 10-25 sekunder. Dessutom har det en mycket begränsad kapacitet: de flesta av oss kan bara hålla 4-7 saker i minnet samtidigt. Jämförelsevis skulle långtidsminnet kunna…