Englannin ja ranskan opettaja Sanni Hakkarainen Tampereen Klassillisesta lukiosta osallistui keväällä WordDiven pilottiohjelmaan, jonka puitteissa hän kokeili WordDiven käyttöä englannin opetuksen tukena. Hakkarainen käytti WordDivea osana opetusmateriaaleja englannin toisella, kolmannella ja seitsemännellä kurssilla sekä englannin tukikurssilla.
– Koska WordDiven käyttö ei vaikuttanut arvosanaan, sovelluksen käyttöaste vaihteli suuresti. Jotkut innostuivat siitä todella paljon, toiset kokeilivat vain muutaman minuutin, Hakkarainen kertoo.
Hakkaraisen mukaan eniten WordDivea käyttivät lukion ykkösvuoden opiskelijat, jotka ovat muutenkin tottuneempia tietotekniikan ja sovellusten käyttämiseen oppimisessa. Heiltä tuli myös eniten positiivista palautetta.
Sen sijaan englannin vapaaehtoisella 7. kurssilla, jossa on hieman vanhempia ja melko edistyneitä oppilaita, WordDiven käyttö oli vähäisempää.
– Joidenkin oppilaiden mielestä sanasto ei ole ollut heille tarpeeksi haastavaa. Mielestäni WordDivesta hyötyvät eniten keskitason oppilaat. On oppilaita, jotka saivat ykkös- ja kakkoskurssista kutosia tai seiskoja, mutta WordDiven käytön jälkeen kolmoskurssin kokeesta onkin napsahtanut kahdeksikko, Hakkarainen iloitsee.
Hakkarainen piti erityisesti siitä, että WordDivesta löytyi uusien lukiokurssien teemoihin juuri täydellisesti sopivaa sanastoa. Hänen mukaansa oppilaille on todella tärkeää ja motivoivaa, että WordDivesta löytyy samoja aihealueita, joita käydään läpi kursseilla.
– WordDiven teemakurssit osuvat todella hyvin uuden opetussuunnitelman painopisteisiin: on taidetta ja kulttuuria, urheilua ja ympäristöä. Erityisesti englannin tukikurssilaiset ovat tykästyneet sovellukseen ja toivovat, että WordDiven käyttö koulussa jatkuu.
Hakkarainen kertoo myös eräästä oppilaasta, joka oli niin iloinen ja ylpeä suorittamastaan WordDive-kurssista, että hän oli tulostanut WordDivesta saamansa todistuksen ja tullut näyttämään sitä opettajalle.
– Haluan ehdottomasti jatkaa WordDiven käyttöä opetuksessa. Se on oppilaille todella motivoivaa.
Hakkarainen uskoo, että tulevaisuudessa perinteiselle oppikirjalle ei välttämättä ole enää tarvetta.
– Netissä voidaan käyttää audiovisuaalisia materiaaleja, tehdä ryhmätöitä ja luoda kaikkea kivaa yhdessä. Miksi pysyä paperissa paperin takia?
A mighty mix of language learning professionals, engineers, designers, user interface developers, gamers and psychologists.
Ei kommentteja