Kieltä opitaan virheiden kautta. Ennen kuin opit uuden asian pysyvästi, muistat sen ensin suurin piirtein oikein. WordDive antaakin sinulle pisteitä myös silloin, kun et vastaa täysin oikein.
Vastaamisen jälkeen avautuvassa vastausikkunassa näkyvä kuvake kertoo sinulle, miten hyvin hallitset harjoittelemasi asian. Vastauskuvakkeita on kaikkiaan viisi:
Väärin. Tällä kertaa et löytänyt oikeaa tai melkein oikeaa vastausta. Pisteitä ei nyt kerry, mutta älä huoli: WordDive varmistaa, että tulevilla harjoituskerroilla tulee riittävästi toistoja, jotta opit asian pysyvästi!
Hyvä yritys. Et vielä osannut vastata ihan oikein tai vastasit asiaan liittyvällä sanalla, joka ei kuitenkaan ollut se, mitä juuri tässä haettiin. Joka tapauksessa olet parantanut osaamistasi ja saat hieman pisteitä. Vastaus näytetään sinulle heti uudestaan, jotta oikea muoto jää paremmin mieleesi.
Kuuntelemalla oikein. Osasit kirjoittaa vastauksen oikein tai melkein oikein kuunneltuasi sen ensin ja olet ansainnut jonkin verran pisteitä. Hyvin tehty, mutta tarvitaan vielä lisää harjoittelua, jotta opittava asia varmasti painuu pitkäkestoiseen muistiisi.
Melkein oikein. Luultavasti osaat tämän jo, mutta unohdit ehkä tarvittavan aksentin, ison alkukirjaimen tai jonkun muun pienen, mutta tärkeän yksityiskohdan. Saat melkein täydet pisteet, ja parin lisäharjoittelukerran jälkeen täysin oikea muoto tulee varmasti jo leikiten.
Täysin oikein. Olet vastannut täsmälleen oikein ja saat täydet pisteet, onneksi olkoon! Jos tarpeen, opittavaa asiaa harjoitellaan vielä muutaman kerran, kunnes WordDive on varmistanut, että se on siirtynyt pitkäkestoiseen muistiisi.
Vastauskuvakkeet siis antavat sinulle kiinnostavaa tietoa edistymisestäsi joka harjoittelukierroksella, joten niihin kannattaa kiinnittää huomiota! Muista, että kun onnistut vastaamaan täysin oikein, opittava asia on jo melkein painunut pitkäkestoiseen muistiisi ja olet kohta saavuttamassa Pysyvästi opittu -tason. Voit lukea asiasta lisää Ohje-sivun kohdasta Eritasoiset vastaukset.
Mukavia opintoja!
A mighty mix of language learning professionals, engineers, designers, user interface developers, gamers and psychologists.
Ei kommentteja