Olemme “Kielten oppimisen neljä kulmakiveä” -blogisarjamme kolmessa aiemmassa osassa antaneet vinkkejä siihen, miten pystyt parantamaan kuulemista, lukemista ja kirjoittamista vieraalla kielellä. Tämä sarjan viimeinen osa käsittelee monen mielestä juuri sitä vaikeinta kielenoppimisen osa-aluetta: vieraalla kielellä puhumista. Puhuminen vieraalla kielellä saattaa tuntua pelottavalta, mutta sitä on turha hermoilla liiaksi. Kun keskustelet matkalla paikallisten kanssa, he ovat yleensä todella otettuja jo siitä, että yrität edes kommunikoida heidän kanssaan ja olet käyttänyt aikaa heidän kielensä opiskeluun. Puhetilanteessa pikkuvirheet eivät haittaa, koska ihmiset yleensä haluavat ymmärtää toisiaan ja yksittäinen sana menee nopeasti…
”Sain veljeltäni joululahjaksi kolmen kuukauden lahjakortin WordDiveen. Valitsin opiskelukieleksi saksan, joka oli koulussa lempikieleni, mutta sitten jäi vuosikymmeniksi käyttämättä. Olen nyt ehtinyt käyttää WordDivea noin kuukauden, saanut suoritettua 7 kurssia ja yli 700 pysyvästi opittua asiaa. Opiskelu WordDivella on ollut yksinkertaista ja äärettömän koukuttavaa. Harjoituksessa on kuva, jolle pitää valita tai kirjoittaa sitä vastaava sana. Kielioppiharjoituksissa aukkoon pitää esimerkiksi täyttää verbi oikeassa aikamuodossa. Kuvan, sanan, äänen ja esimerkkilauseen yhdistelmä toimii yllättävän hyvin, oppimistilanne on suggestiivinen ja kuvat oleellinen osa oppimista.…
Kielen opiskelun tavoitteena on, että pystyt sekä ymmärtämään kieltä että tuottamaan sitä itse kirjoittamalla ja puhumalla. Blogisarjamme kolmannessa osassa keskitymme kielen tuottamisen harjoitteluun kirjoittamalla. Vaikka kannustan ehdottomasti harjoittelemaan kielen tuottamista myös puhumalla jo heti alusta lähtien, kynnys siihen voi olla monelle liian korkea. Kirjoittaminen saattaa tuntua turvallisemmalta vaihtoehdolta, ja se on ihan okei. Itse asiassa voi olla erittäin hyvä idea kirjoittaa valmiiksi muutama yksinkertainen käsikirjoitus, joiden avulla voit harjoitella suullisia keskustelutilanteita varten. Tästä aiheesta lisää blogisarjan seuraavassa postauksessa, joka keskittyy…
Tänään jatkamme ”Kielten oppimisen neljä kulmakiveä” -blogisarjaamme, jonka edellinen osa keskittyi kuullun ymmärtämiseen ja sen parantamiseen. Tänään vuorossa on luetun ymmärtäminen. Lukeminen auttaa sinua ymmärtämään kieltä monelta kantilta. Eri teksteistä opit kielen rakenteita ja tyypillisiä ilmauksia. Tämä tapahtuu tiedostamatta ja auttaa sinua myös kuuntelemisessa ja kirjoittamisessa, kun rakenteet iskostuvat selkärankaasi. Kun haluat parantaa luetun ymmärtämistäsi, ensimmäinen ja tärkein ohjeeni on seuraava: Älä aloita paksusta ja vaikealukuisesta romaanista. Motivaatiosi ehtii todennäköisesti lopahtaa jo ennen kuin saat kunnolla edes juonen päästä kiinni.…