Ensi vuonna on luvassa paljon jännittäviä uutisia kaikille WordDiven käyttäjille! Android-mobiilisovellus Ehkä yksi odotetuimmista uutisista on Android-mobiilisovelluksen julkaiseminen. Android on ylivoimaisesti suosituin älypuhelinten käyttöjärjestelmä. Se on käytössä mm. Samsungin, LG:n ja HTC:n laitteissa, joista löytyy myös edullisempia, mutta erittäin käyttökelpoisia älypuhelinvaihtoehtoja. Olemme saaneet paljon toiveita Android-sovelluksesta ja nyt voimme iloksemme ilmoittaa, että sen kehitys on hyvässä vauhdissa ja sovelluksen arvioitu julkaisemisajankohta on maaliskuu 2016. Uusia kielioppikursseja Tietenkin luvassa on myös uutta oppimateriaalia. Käynnissä on esimerkiksi ruotsin, espanjan ja venäjän kielioppikurssien valmistelu.…
On selvää, että hyvä kielitaito tekee monesta asiasta helpompaa – matkustaminen, tiedonhaku ja hyvän työpaikan löytäminen ovat vain muutamia esimerkkejä. Mutta tiesitko, että kielten opiskelu parantaa myös muistia, keskittymiskykyä ja yleistä älykkyyttä? Mitä aikaisemmin aloitat uuden kielen oppimisen, sen parempi. Mutta myös aikuiset hyötyvät uuden kielen opiskelusta merkittävästi. Näin uuden kielen oppiminen muuttaa aivojasi – missä tahansa iässä: Ihmisillä, jotka puhuvat useampaa kieltä, on huomattavasti paremmat kognitiiviset kyvyt kuin niillä, jotka puhuvat vain yhtä kieltä. Kielitaitoiset pärjäävät paremmin esimerkiksi yleistä älykkyyttä…
Tiesitkö, että ruotsin kielen substantiivit jaetaan viiteen eri ryhmään? Oikean artikkelin (en tai ett) lisäksi on tärkeää tietää myös se, mihin taivutusluokkaan substantiivi kuuluu. Kun tiedät sanaluokan, tiedät myös, kuinka sana taivutetaan oikein. Jos esimerkiksi tiedät, että sanan en skola (koulu) taivutusluokka on 1, tiedät myös, että sen epämääräinen monikko on skolor. Harjoituksissa sanaluokka on merkitty substantiivin perään sulkeissa olevalla numerolla (katso alla olevaa kuva). Suosittelemme opettelemaan sanan yhteydessä myös sanaluokan. Voit lukea lisää sanaluokista ruotsin kielioppisivuilta. Olemme alkaneet nyt…
Meille tuli viime keväänä äkkilähtö Helsingistä Keski-Eurooppaan, kun mieheni sai yllättäen pidempikestoisen työprojektin Genevestä. Kuulimme asiasta vappuna ja ennen toukokuun loppua olimme jo asettautuneet tänne Divonne-les-Bainsiin, pieneen itäranskalaiseen kylpyläkaupunkiin aivan Sveitsin rajalla. Siinä hässäkässä en ehtinyt ajatella kieliasioita, jotka iskivät tajuntaani vasta, kun saavuimme perille. Ranskan kielen taitoni on surkea, joten aloin heti metsästää netistä sopivaa kielikurssia. Minulla on kaksi lasta, joista vanhempi on jo paikallisessa koulussa. Toinen on vasta vuoden ikäinen, joten olen hänen kanssaan nyt päivät kotona. Halusin…
Sain viime keväänä ystävältäni vinkin tutustua WordDive-opiskeluun. Olemme vaimoni kanssa eläkkeellä ja vietämme talvet usein Espanjassa tai Kanarialla. En ole kielellisesti lahjakas, mutta halusin kokeilla WordDivea. Aloitin tutustumisjaksolla, innostuin ja tilasin kuuden kuukauden jakson heti Suomeen palattuani. Sen jälkeen olen opiskellut WordDiven avulla espanjaa lähes päivittäin, 20–30 minuuttia päivässä. Viihdymme Espanjassa, koska siellä eläminen on huomattavasti halvempaa kuin Suomessa. Tällä hetkellä suosikkimme on Torrevieja, mukava pikkukaupunki Espanjan aurinkorannikolla. Talvisin rantakaupungin noin 100 000 asukkaasta puolet on ulkomaalaisia: brittejä, pohjoismaalaisia ja…
Tutustuin WordDiveen alun perin, kun aloin etsiä lukioikäiselle tyttärelleni englannin kurssia. Kun törmäsin WordDiveen, tajusin, että minähän voin alkaa käyttää tätä itsekin. Olen aina ollut enemmän matemaattisesti suuntautunut: valmistuin aikanaan teknillisestä korkeakoulusta ja nykyään työskentelen tutkijana digitaalisten palveluiden parissa. Tarvitsen kuitenkin englantia työssäni päivittäin: esimerkiksi kaikki raportit kirjoitetaan englanniksi. Siksi minulle ei ollut tullut mieleenikään aloittaa englannin kielikurssia, mutta nyt olen aivan koukussa. Vaikka olen käyttänyt englantia paljon, sanavarastossani on ollut puutteita, ja erityisesti keskustelutilanteissa olen joutunut hakemaan sanoja. Aloitin…