Känns det ibland som att du står och stampar på samma ställe i språkstudierna? Kolla in nedanstående tips för att effektivisera ditt lärande och ta dina språkkunskaper till nästa nivå!

Allt vilar på motivation

Vi börjar med grunderna. Att sätta upp mål är ett av de absolut viktigaste stegen du kan ta för att behålla motivationen under språkstudierna. Mål hjälper dig att hålla koll på vart du är på väg och fokusera på det allra viktigaste.

Innan du gör något annat bör du identifiera den underliggande orsaken till att du vill förbättra dina språkkunskaper. Planerar du en solsemester i vinter, behöver du bättre språkkunskaper på jobbet eller vill du helt enkelt återuppliva gamla minnen? Kanske vill du kunna ha konversationer på ett annat språk, eller få ut mer av utländska filmer och serier?

När du har identifierat din orsak är det dags att förvandla den till ett mål. Här följer några tips om hur du kan formulera målet:

  • Fokusera på konkreta saker som du kan använda språkkunskaperna till. Målet kan till exempel vara att beställa kaffe på spanska, eller ha en konversation på engelska med en kollega.
  • Ge målet en tidsfrist. Om du ska resa utomlands vill du såklart uppnå den önskade kunskapsnivån innan avgångsdatumet.
  • Formulera dina mål på ett positivt sätt som indikerar att de går att uppnå.

Accelerera din språkinlärning med WordDive

1. Håll en relativt jämn takt.

Goda språkkunskaper kräver automatisering. Om du vill lära dig att tala ett språk flytande måste du ha den viktigaste vokabulären och grammatiken i bakfickan var du än befinner dig.

För att uppnå automatisering krävs repetition. Du behöver inte stressa, men när du först öppnar en ny övning är det bättre att börja gissa direkt än att tänka för länge på svaret.

2. Öva ofta.

När du sover återställs ditt arbetsminne. Nästa dag försöker hjärnan först och främst hämta svaren från långtidsminnet. Det hjälper dig att identifiera vad du faktiskt kan och har lärt dig.

Vi rekommenderar många korta studietillfällen och ordentliga pauser. Försök att studera varje dag eller till och med flera gånger per dag.

3. Vänta med att lyssna på svaret.

Om du börjar med att lyssna på svaret kommer WordDive-programmet att dra slutsatsen att du använde ditt arbetsminne och svarade på frågan utifrån vad du hörde. Det är dock alltid bättre att lyssna på svaret än att lämna det tomt om du verkligen inte kan eller vill gissa.

4. Fokusera på studierna.

WordDives inlärningsalgoritm mäter kontinuerligt hur snabbt du lär dig. Om du gör andra saker samtidigt, som titta på tv eller prata med kompisar, kommer appen att underskatta din inlärningsförmåga. Försök att fokusera på övningarna när du studerar med WordDive.

5. Byt kurs med jämna mellanrum.

WordDive rekommenderar att du byter till en annan kurs när du inte längre kan lära dig fler studieobjekt permanent under en och samma dag.

Om programmet rekommenderar ett kursbyte och du fortfarande känner dig motiverad kan du prova en annan kurs och återvända till den pågående kursen nästa dag.